PEUTERSPEELZAAL DE VOSJES

Peutergroep de Vosjes voor peuters van 2 – 4 jaar bij basisschool Sint Agnes.

De peutergroep is gehuisvest in IKC Dongen-Vaart. Net als basisschool Sint Agnes hebben de peuters hun eigen ruimte en is er een intensieve samenwerking mogelijk met de basisschool. De overgang van de peutergroep naar de basisschool is dan vanzelfsprekend, evenals de doorgaande leerlijn. De peutergroep is twee ochtenden per week geopend, aansluitend aan de schooltijden op dinsdag – en donderdagochtend van 8.45- 12.00 uur. 

Peuteropvang, wat is dat? 
Wilt u ook graag dat uw kind speelt met leeftijdsgenootjes, maar bent u niet op zoek naar opvang voor de hele dag? Dan is de peuteropvang van Kid kindercentra in de Vosjesgroep voor u een prima keuze.

Peuters maken hier spelenderwijs kennis met dagelijkse dingen, ontmoeten leeftijdsgenootjes, maken plezier en kunnen in hun eigen tempo vaardigheden op doen.

Goede voorbereiding op de basisschool 
Peuteropvang bij  Kid is een geweldige voorbereiding op de basisschool. Het is bovendien heel erg leuk! Uw kind leert spelenderwijs en ervaart dat het vaak meer kan dan het dacht. Dit geeft zelfvertrouwen! Er is veel tijd voor de kring, buiten spelen, knutselen, zingen en nog veel meer. We hanteren een vaste activiteitenritme en een overzichtelijke groepsinrichting met speelhoeken zonder dat het te schools wordt. Hierdoor voelt uw kind zich snel thuis bij ons. De vaste leidsters kennen ieder kind en geven extra aandacht waar nodig. Als uw kind twee jaar is, kan het al starten op de peuteropvang. In een vaste groep met maximaal zestien kinderen kan uw kind spelen, ontdekken en leren.

Voor wie is de peuteropvang?
Peuteropvang bij Kid is voor kinderen van twee tot vier jaar en kent zowel gesubsidieerde plaatsen als particuliere plaatsen. Voor plaatsing op een gesubsidieerde plaats gelden voorwaarden. U komt hiervoor in aanmerking als u geen recht heeft op kinderopvangtoeslag.

Werkende ouders komen in aanmerking voor kinderopvangtoeslag via de belastingdienst.

Ontwikkelingsondersteuning
Peuters leren bij ons samen spelen, delen en omgaan met regels en afspraken. De taalontwikkeling van uw peuter stimuleren we door veel met elkaar te praten, naar elkaar te luisteren, verhaaltjes voor te lezen, te vertellen en liedjes te zingen. De aansprekende Vroeg Voorschoolse Educatie (VVE-) methode Piramide is voor ons een leidraad bij de invulling van de spelochtend. Deze methode is leuk voor alle kinderen.

Meer informatie over Kid kunt u vinden door te klikken op onderstaand logo: